Bartók-Pártay Clan

A - már nem is olyan - frissen alakult Bartók-Pártay klán blogja.

Friss topikok

  • gesztenyecico: @mindenlébe: Hehe :) Ez edes, Emma szuper fej, imadom amiket mond :) (2011.10.21. 12:07) Kedvenc nadrag
  • mindenlébe: okos!!!! :) (2011.10.20. 23:12) Futes
  • mindenlébe: huha, dolgozo Anyuka lettel! Elvezd ki minden elonyet, es ne legyen lelkiismeretfurdalasod. A gyer... (2011.09.14. 21:44) Elso nap az irodaban
  • mindenlébe: heheee, ez isteni :):) (2011.08.26. 22:26) Pillanatok
  • mindenlébe: Boldog szülinapot Gordi!!! Mi is örülünk hogy vagy :) (2011.08.09. 21:52) Eltelt egy ev...

Baratok es idegenek

2011.02.01. 12:26 | gesztenyecico | 6 komment

Figyelem Gordit, hogy hogy viszonyul az emberekhez, probalom megerteni, hogy mi alapjan valaszt, kire mosolyog es kire nem. De nem igazan ertem. Az oke, hogy eleg rasanditanom es hangosan rohog, elvegre megiscsak egesz nap (es ejjel) ossze vagyunk nove, lehet vele mokazni, incselkedni, es a faradt unatkozos nyekergest is vidam nevetesre csereli, ha sikerul valami furcsa hangot produkalnom. Azt is ertem, hogy Alba a masik sztar, hazajon, megvarja amig leveszi a biciklissisakot, es mintha akkor megbizonyosodna rola, hogy tenyleg az apja az, vigyorog es nyujtja fele a kis mancsat. De a tobbiek?

A mondokazason neha kiszemel maganak valakit, akire szelesen mosolyog es huncutkodik, a kovetkezo percben meg kepes a masik ramosolygo arcon teljesen lesulyto tekintettel atnezni. Az orvosi rendelo varojaban magaba bolonditja mind a harom varakozo felnottet, de a doktorneni lattan legorbul a kis szaja. Az utcan sose mosolyog idegenekre, de ha az ablakbol nezzuk a jarokeloket, akkor a magas, szemuveges ferfiak lattan el szokott vigyorodni (vajon azt hiszi, hogy Alba az?). Ugy szeretnek belelatni a fejebe!

Mindenesetre kifejezetten felni nem fel idegenektol, jol turi az ismerkedoket, igy aztan mult penteken kicsit meglepoen fogadta a vendegeket. Csilla jott at es Ed, Gordi pedig epp nagyon elmelyulten jatszott a foldon a zsirafjaval, igy nem akartam megzavarni es hagytam lent. Hiba volt. Pedig uj helyen mindig nagyon vigyazunk, hogy legyen ideje feloldodni, kicsit megismerkedni a kornyezettel, emberekkel. Szoval a vendegeink rogton odaterdeltek hozza, kedvesen koszontek neki, Gordi pedig csak nezett, nezett, kicsit gondolkodott, majd keserves zokogasban tort ki, mit zokogasban, remult sikitasban, alig vett levegot... Ilyet meg nem lattunk tole. Le se tettem aztan egesz este, az olembol nezelodott eloszor csondben, aztan felbatorodott, Ed kulonosen tetszett neki, ugyhogy vegul volt azert nevetgeles meg huncutkodas.

Címkék: ismerkedés mosoly gordon

A bejegyzés trackback címe:

https://bartok-partay.blog.hu/api/trackback/id/tr692630372

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mindenlébe 2011.02.01. 21:24:11

Ismered a nyolchónaposok szorongása jelenséget? A baba kb akkorra érti meg, hogy te vagy az akire számíthat, és akkor kezd el félni az idegenektől. Ennyi az elmélet, a gyakorlatban pedig Emmához 3 hónapos korától kb féléves koráig nem szólhattak a saját nagyszülei, különben hangos panaszkodásba kezdett. Szóval ebben is csak a változás állandó :)

gesztenyecico 2011.02.01. 22:43:18

@mindenlébe: Persze, szorongast ismerjuk, tudjuk hogy majd jon (vagy lassan van is?), de eddig meg ilyesmi nem tunt fel. De hat alakul Gordi is, es olyan csoda nezni, ahogy valtozik :)
De szegeny, szegyeltem magam kicsit ezutan, buta modon nem szamitottam ra, hogy hirtelen ennyire megijed... Amugy (vagy eddig) olyan konnyen baratkozos volt, Albert papajat kb az elso masodperctol mindig vigyorogva udvozolte :D

mindenlébe 2011.02.02. 14:46:23

@gesztenyecico: nincs mit szégyellned, hisz nem számítottál rá, nem akartál neki rosszat. Most tudod h kicsit érzékenyebb lett - sztem tényleg hétről hétre változhat a szociális ézékenységük, nem lehet semmit adottnak venni. De valóban csoda ahogy változnak ebben is :)

Cicamam 2011.02.02. 17:29:25

Minden esetre a fényképemet kezdjétek el mutogatni neki, nehogy azt higgye, hogy az a skype-os kopasz figura a nagymama és azt várja!

Cicatesó · http://szeretemakutyam.freeblog.hu/ 2011.02.10. 13:17:28

Ó. Skype-on én is egy kopasz figura vagyok. Mami, úgy hasonlítunk!! :D
süti beállítások módosítása