Bartók-Pártay Clan

A - már nem is olyan - frissen alakult Bartók-Pártay klán blogja.

Friss topikok

  • gesztenyecico: @mindenlébe: Hehe :) Ez edes, Emma szuper fej, imadom amiket mond :) (2011.10.21. 12:07) Kedvenc nadrag
  • mindenlébe: okos!!!! :) (2011.10.20. 23:12) Futes
  • mindenlébe: huha, dolgozo Anyuka lettel! Elvezd ki minden elonyet, es ne legyen lelkiismeretfurdalasod. A gyer... (2011.09.14. 21:44) Elso nap az irodaban
  • mindenlébe: heheee, ez isteni :):) (2011.08.26. 22:26) Pillanatok
  • mindenlébe: Boldog szülinapot Gordi!!! Mi is örülünk hogy vagy :) (2011.08.09. 21:52) Eltelt egy ev...

Gordi tiz honapos

2011.06.10. 00:01 | gesztenyecico | 1 komment

Sajnos ellinkeskedtem az elozo hofordulos irast (pedig milyen jo rendszeresen osszeszedni, hogy hol tartunk!), igy ez most egy dupla kiadas lesz, arrol hogy mi tortent az elmult ket honapban.

Termeszetesen nott. Most 75 centi es 9.4 kilo, igy szepen tartja az utemet amit kell, a sulya pont atlagos, viszont a hossza nagyobb az atlagnal. A teste aranyai is valtoznak szepen. Hoszabb a laba, es bar meg mindig babasan nagy feje van a testehez kepest, mar egyre kisgyerekesebb formaja kezd lenni. Izmos. Ha az esti oltozesnel puceran tombol, latszik ahogy a vallan, hatan kirajzolodnak az izmok, es megdobbento combjai vannak. Meg mindig kekesszurke a szeme, szerintem ez mar igy is marad. Ki hitte volna!? En biztos nem... abban az egyben szinte biztos voltam, hogy a gyerekunk barna szemu lesz :) A haja - reszben a napnak koszonhetoen - egyre vilagosabb, es tobbszor vagtuk is mar. Eros es suru. Husvetkor kinott a ket felso kozepso foga, par nap kulonbseggel, tehat a kilencedik honapnak mar negy foggal vagott neki, es a mult heten pedig vegre kibukkant az otodik is, a felso sorban.

Allni mar ket honapja is tudott, ez nem ujdonsag, de azert sokkal ugyesebb es magabiztosabb lett, ritkan esik, vagy dol el, ritkan uti meg magat. Egyre gyakrabban probalgatta, hogy kapaszkodas nelkul alljon, mara a rekord 14 masodperc, es napjaban tobbszor ismetli mar a mutatvanyt. Nagyon puhan ul le, jol guggol, ha valamit el akar erni, akkor labujjhegyre all, oldalazva halad a kanape vagy a kisagy mellett, a kezevel atkapaszkodik a szek tamlajarol az ablakparkanyra, es odalepeget. Az agyban kepes valami "paros labbal ugralas" tipusu mutatvanyt produkalni, persze ez nem igazi klasszikus ugralas, inkabb olyan izgatott csimpanz viselkedes, raadasul altalaban onfeledt vidam rikoltozas is tarsul hozza :) Az utobbi masfel hetben a keze es a figyelme is sokat finomodott. Ugyesen csippent ket ujjal (bar ugy erzem ezen azert meg van mit fejlodni), probalkozik gombok nyomogatasaval, a kisauto kereket ugyesen forgatja ket ujjal, es elkezdodott a pakolos fazis. Eloszor csak a fehernemusfiokom es a szennyesruha tarto tartalmat hanyta ki laza mozdulattal (hetek ota ki tudja huzni a fiokokat), majd elkezdte a befele pakolast is gyakorolni. Kepes egy-ket targyat beletenni a muanyag vodorbe (utana megunja es nagy razogatas utan kiboritja), de ma jopar percig ult turelmesen egyik kezeben egy muanyag bogrevel, masikban egy pici labdaval, es betette, kivette, betette, kivette... Lelkesen ledonti a tornyot amit epitek neki, es vigyorog. Probalja a konyveket lapozni, latszolag a keptol fuggetlenul ez egy erdekes elfoglaltsag most neki, kinyitja, becsukja, kinyitja... A fakanallal dobol a labason, vicces ahogy marokra fogja a kanalat, es varom hogy mikor uti orron magat irgalmatlanul, de eddig meg meguszta. Sokszor integet, de nem tapsol meg. De tobbet tud a vilagrol az biztos. Ket hete rajott, hogy az a nyilas az arcomon ugyanolyan mint az ove, es ugyanarra valo. Igy egy nap hirtelen otlettol vezerelve kivette a szajabol a jatekot amit eppen ragott es a szamba tomte. Aprosagnak tunik, de milyen komoly folyamat van mogotte!

Azt hiszem hangos gyereknek szamit. Rengeteget vigyorog, rohog, visong, es be nem all a szaja. Napokig mindenre nagy komolyan azt mondta, hogy "bbba", aztan jott a "dladla", "gyegye" es a "gloglo". Van lelkes "tetete", "kakaka", es hihetetlen profin, felnottesen kepes azt mondani, hogy "ajjajaj". Kulonosen vicces ez olyan helyzetben, mikor peldaul epp a mosogep gombjaba kapaszkodik, masik kezevel csapkodja, majd azt dormogi maganak, hogy "jajjaj". Mintha epp akkor jonne ra hogy nem hasznalunk Calgont... Ha "hianyzom" neki, azt akarja felvegyem, odamaszik, felall, a terdembe csimpaszkodik, huzza a nadragom, nekem dol, es panaszosan mondja, hogy "mammammama". Gondolnam, hogy ez alatt mar azt erti mama, de mivel altalaban anyakent emlegetunk engem, nem tudom honnan szedne, ha igy lenne. De teny, hogy panaszos anya akarasaban mindig mammamazik, es nem mast mond. Na, majd meglatjuk hova fejlodik a dolog.

Az etvagya sokat fejlodott, de valogatos. Barmit adunk neki, az elso falatnal fintorog, es ugy tesz, mint aki ecetet nyalt. Aztan nyitja a szajat ujra. A reggeli szokasos joghurttal is ugyanez van, pedig azt mar igazan megszokhatta volna :) A zoldseges, fuszeres kajakat jobban szereti, mint az edes gyumolcsosoket, rendes magyaros, paprikas krumplileves minden mennyisegben, de egy falat banan csak trukkok aran csuszik le. A sajtot szereti, de csak ha a kajaba belereszelem, a darab sajtot kikopi. Kenyeret szivesen majszol, de minel nagyobb darabot adok neki, annal szivesebben fogadja (Minap nekialltam egy darab kiflinek, letortem neki egy darabot, de o nyujtotta mosolyogva a kezet, hogy a nagyobbikat adjam oda neki :) ). De az osi bizalom mindent felulir. Ha az ajkaim koze veszek egy darab kajat, mindegy mi legyen az, ha odahajolok hozza, gondolkodast nelkul kiveszi a szambol es bekapja. Meg se nezi mi az. :) Es megtanult szivoszallal inni. 

Napi ket alvas van, de lehet ez is tulzas mar, este neha tizkor is alig tudom elaltatni. Van hogy kesobb kel reggel es akkor kora delutan egyetlen szunyalassal letudjuk a napot, de nem mindig jon ki igy a lepes. Vannak jobb ejszakaink, hogy csak egyszer-ketszer kel fel, es akkor erzem, hogy tenyleg szomjas volt, olyan intenziven szopik. Meg vannak rossz ejszakak, hogy 20-30 percenkent felsir, hanykolodik az agyban, forog, almaban maszni kezd (aztan belemutkozik, eldol, es jo esetben alszik tovabb). Ilyenkor faradtak vagyunk reggel.

Erdekelni kezdtek az allatok, a cicak abszolut sztarok, az ablakbol is kiszurja ha lat egyet az utcan, es sikongat. A cicas hutomagnesunket szerelmesen markolasszal es nevet neki. A heten megugattak minket nagy kutyak... nem felt, hanem kacaraszva majd kiesett a kendobol, hogy megfogja oket. Neha bejonnek legyek a szobaba, azokat megbabonazva koveti a szemevel.

Biztos meg szaz dolog van... legfeljebb irok egy masodik reszt is :) Hihetetlen, mar tobbet volt velunk kint, mint velunk bennem.

Címkék: játék evés alvás mosoly gordon hóforduló babamozgás

A bejegyzés trackback címe:

https://bartok-partay.blog.hu/api/trackback/id/tr372972100

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mindenlébe 2011.06.11. 23:04:31

nagyon jó kis leírás :) boldog hónapfordulót, Dojdi :)
süti beállítások módosítása