Bartók-Pártay Clan

A - már nem is olyan - frissen alakult Bartók-Pártay klán blogja.

Friss topikok

  • gesztenyecico: @mindenlébe: Hehe :) Ez edes, Emma szuper fej, imadom amiket mond :) (2011.10.21. 12:07) Kedvenc nadrag
  • mindenlébe: okos!!!! :) (2011.10.20. 23:12) Futes
  • mindenlébe: huha, dolgozo Anyuka lettel! Elvezd ki minden elonyet, es ne legyen lelkiismeretfurdalasod. A gyer... (2011.09.14. 21:44) Elso nap az irodaban
  • mindenlébe: heheee, ez isteni :):) (2011.08.26. 22:26) Pillanatok
  • mindenlébe: Boldog szülinapot Gordi!!! Mi is örülünk hogy vagy :) (2011.08.09. 21:52) Eltelt egy ev...

Baranyporkolt puliszkaval

2011.04.08. 00:41 | gesztenyecico | Szólj hozzá!

Az elmult harom hetben forradalmi elorelepesek tortentek eves ugyben. Gordi rajott, hogy az etelt le kell nyelni, es hogy ez hoszutavon is jo. Most az a strategia, hogy ha mi leulunk enni, akkor o is leul az asztalhoz  velunk, es igyekszunk olyat fozni amibol, vagy aminek reszeibol o is ehet, vagy legyen legalabb egy darab kenyer meg sajt amin nyammoghat. Mindig jut valami amit csak ele teszunk az asztalra, aztan ha szimpatikus neki felveheti es megeheti, es altalaban van valami amit kanallal adunk. Nagy elorelepes, hogy utobbit is elfogadja, nyitja a szajat, az ajkaval segit (vagy legalabbis hagyja, hogy mi csinaljuk) levenni az etelt, ugyan az utobbi par napban kiserletezni kezdett, hogy mi van ha fujni kezd mikor a kanal a szajahoz er. Az eredmeny: remek joghurt permetezes folyik.

A nap gyenge pontja a reggeli, biztos azert mert hajnalban kicsit gyakrabban ebred es igyekszem szoptatassal idot nyerni, hogy ne kelljen meg kinyitnom a szemem, igy nem igazan ehes. Ebed tajan viszont mar erzem azt, hogy nem csak tejre ehes, es hajlando ertekelheto mennyisegu kajat megenni, akar darabokat, akar pepesebbet kanallal, volt mar kis grillezett cukkinikarika, egy kis indiai voroslencse (red lentil curry, rendesen, fuszeresen, gyomberrel...), pipihus, fokhagymas joghurtos uborkasalata... Ha delutan jol kapom el a pillanatot, akkor megeszik egy egesz kortet, ez az egyetlen kaja amit eddig egyszer sem utasitott vissza. Vacsoranal szinten velunk eszik, parolt karfiol, raolvasztott sajttal, majpastetom (hazi keszites) is volt mar menu, a heten pedig joizuen evett a baranyporkoltbol, kulonosen a puliszkaval felitatott szaftja izlett neki :)

Tobb gyumolccsel kiserleteztunk, sargadinnye, mango, ananasz, kivi, afonya, mind izlett is neki. Viszont altalaban is igaz, hogy elsore a legtobb dolgot joizuen megeszi, nyujtja a kezet, tatog, tehat szemmel lathatoan lelkes, aztan masnap vagy ket nappal kesobb ugyanattol a kajatol elfordul, eltolja, fintorog. Nem ertem. Aztan eltelik egy het, vagy ketto, es minden rendben, ujra megeszi. A korten kivul a kenyer a masik allando sztar, hosszasan kepes elnyammogni rajta, szopgatja, nezegti, gyurmazik vele, aztan eszi tovabb... de kizarolag akkor ha olyan darabot adok amin a heja is rajta van. Ha csak a belet adom? Megforgatja, aztan uri mozdulattal a foldre ejti. 

Az eves melle persze rendesen inni is kell. Vannak remek poharkaink, par nap kiserletezes utan rajott az ivas trukkjere is, persze csorog melle, meg visszafujja, meg tul nagyot kortyol es kohog, de azert alakul. Csakhogy a heten rajott, hogy sokkal nagyobb buli, ha a kezet martja a poharba... Igazi fiatalur, tudja mi a modi, jon a lakaj a kis kezmoso cseszevel es a fogasok kozott le lehet obliteni repapepes ujjacskaink :) Fantasztikus ahogy koncentral. Az asztalnal ez meg hagyjan, de raszoktam arra, hogy ha ugy probalok inni, hogy kozben a karomban tartom, akkor a kis kivancsi nyujtozkodasnak engedve odatartom Gordinak a poharam es az elso korty az ove. De most az utolso pillanatban a szaja helyett a mancsa landol a poharban, es csorog a viz vegig, mindkettonkon... hamar leszoktam rola.

Na, ezt a bejegyzest is negy reszletben irtam meg :)  

A bejegyzés trackback címe:

https://bartok-partay.blog.hu/api/trackback/id/tr182808571

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása