Bartók-Pártay Clan

A - már nem is olyan - frissen alakult Bartók-Pártay klán blogja.

Friss topikok

  • gesztenyecico: @mindenlébe: Hehe :) Ez edes, Emma szuper fej, imadom amiket mond :) (2011.10.21. 12:07) Kedvenc nadrag
  • mindenlébe: okos!!!! :) (2011.10.20. 23:12) Futes
  • mindenlébe: huha, dolgozo Anyuka lettel! Elvezd ki minden elonyet, es ne legyen lelkiismeretfurdalasod. A gyer... (2011.09.14. 21:44) Elso nap az irodaban
  • mindenlébe: heheee, ez isteni :):) (2011.08.26. 22:26) Pillanatok
  • mindenlébe: Boldog szülinapot Gordi!!! Mi is örülünk hogy vagy :) (2011.08.09. 21:52) Eltelt egy ev...

Az uj mutatvany

2011.02.28. 12:45 | gesztenyecico | Szólj hozzá!

Orult tempoban fejlodik Gordi, minden napra jut valami ujabb aprosag, kicsit erosebb, kicsit ugyesebb, mi meg tatott szajjal csodaljuk es probaljuk felidezni, hogy milyen pici "leteszem, ott marad" kisbaba volt. S bar meg nem indult el, mar nem lehet szem elol teveszteni egy percre sem.

A negykezlabra allas teljesen rutinszeruen megy, vigyorogva elvezi hogy kepes ra, es rugozik, hintazik, erosit. Ez annyira nepszeru, hogy felalomban is csinalja. Az elmult ejszakakon tobbszor ebredtem a mocorgasra, de erre mit latok? Mellettem all negykezlab, csillog a szeme a sotetben es izgatotta bugyborekol a nyalaval... Hajnali kettokor is megmosolygom persze, de igyekszem csondben, mert ejjel nincs buli, alvas van. Megprobalom kiegyenesiteni a labat, a fejet gyengeden visszanyomni a matracra, simogatom a hatat, es ha sikerul vizszintesbe tornaznom, azonnal ujra elalszik. Huh, hal'istennek... hogy aztan negyed ora mulva ujra kezdjuk az egesz musort.

Nagyon szeretne haladni, de meg mindig csak a hatrafele megy, az viszont egyre hatekonyabban. A kezet igyekszik elore tenni, de nyilvanvalo, hogy a koordinacioja meg nem tart ott, hogy a labat is elore huzza, elvegre maszni nem is olyan egyszeru. Cserebe harom uj mutatvanyt dolgozott ki. Az egyik az hogy negykezlab elkezd a kezevel hatrafele lepegetni, es addig mocorog mig leul rendesen (aztan eldol mint a zsak, ugyhogy resen kell lenni nehogy koppanjon a feje), vagy elkezd felfele kapaszkodni, a kezevel fellepeget a jatekosdobozra, a terdunkre, a kanape szelere, a nadragszaramba kapaszkodva, vagy akarhogy, mindegy, csak felfele legyen. Aztan egyenes hattal delcegen terdel, nagyon elegedett vigyor kisereteben. A harmadik mutatvany meg az amit az ovis tornakon nagykutyanak hivnak, azaz csak a ket tenyere meg a ket talpa van lent, azaz terdelesbol folemeli a popsijat, es a terdet is. Tenyleg eljott a korszak amikor a jatekoknal sokkal erdekesebb neki a sajat mozgasanak a felfedezese. Ez persze tenyleg azt jelenti, hogy egy pillanatra sem lehet szem elol teveszteni, csak ha hanyatt teszem le a foldre, mert bar siman meg tud fordulni a hasara, ezt csak akkor csinalja, ha tenyleg nagyon meg akar szerezni valamit. Szoval haton fekve relative biztonsagos, de hason aztan egy pillantasnyi idore sem lehet eltavolodni tole, mert ripsz-ropsz odatornassza magat az ajtofelfa vagy az asztal kozelebe, a feje azert meg neha kicsit bizonytalanul billeg, mikozben nagy hevvel rugozik es hintazik... kesz eletveszely. De mint a kepen is lathato, belefeletkezve ramol es felfedez.

Es tudom minden ember vegigcsinalja ezt az utat, es minden szulo amulva csodalja mikor a sajat gyereke tanul es fejlodik, igy felesleges leirnom, raadasul mar megtettem parszor, de akkor is muszaj. Hihetetlenul csodalatos nezni, ahogy a kicsi babank mar nem is olyan kicsi baba, es nezni ahogy csillog a szeme a felfedezes orometol :)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Címkék: gordon babamozgás

A bejegyzés trackback címe:

https://bartok-partay.blog.hu/api/trackback/id/tr672697277

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása