Bartók-Pártay Clan

A - már nem is olyan - frissen alakult Bartók-Pártay klán blogja.

Friss topikok

  • gesztenyecico: @mindenlébe: Hehe :) Ez edes, Emma szuper fej, imadom amiket mond :) (2011.10.21. 12:07) Kedvenc nadrag
  • mindenlébe: okos!!!! :) (2011.10.20. 23:12) Futes
  • mindenlébe: huha, dolgozo Anyuka lettel! Elvezd ki minden elonyet, es ne legyen lelkiismeretfurdalasod. A gyer... (2011.09.14. 21:44) Elso nap az irodaban
  • mindenlébe: heheee, ez isteni :):) (2011.08.26. 22:26) Pillanatok
  • mindenlébe: Boldog szülinapot Gordi!!! Mi is örülünk hogy vagy :) (2011.08.09. 21:52) Eltelt egy ev...

Gordi hat honapos

2011.02.09. 07:00 | gesztenyecico | 6 komment

Hihetetlen hogy fel ev eltelt. Hihetetlen, hogy mar ilyen reg volt, hogy megszuletett es kozben meg hihetetlen, hogy meg csak ilyen rovid ideje van itt velunk. Es meg mindig masfelszer annyit volt bennem mint kint! Es egyaltalan, hihetetlen, hogy itt egy kis ember es belolunk van. Anyai erzeseim es kicsi fiam irant erzett szerelmem boncolgatasaba bele se kezdek, hosszu lenne es tul nyalas, mindenki konnyeivel aztatna csak a billentyuzetet, a lenyeget meg mindenki ugyis tudja. De akkor is hihetetlen, hogy tobb mint 4300 oraja vagyunk folyamatos szolgalatban, hogy becslesem szerint e fel ev alatt annyit aludtam mint maskor (azaz regen...) 3 honap alatt, hogy kb 20 nagy vodornyi tejet allitottam elo neki, es ezt nagyjabol 2000 reszletben toltottem (azaz o szivta) a pocakjaba, es mindettol 4.5 kilot hizott es 20 centit nott (azaz 19 es fel nagy vodor pisit, kakit, nyalat...stb allitott elo Gordi :)). Elhasznaltunk legalabb 900 pelenkat es tobb kilo vattapamacsot, de lehet hogy a ket kezem eleg, hogy megszamoljam hanyszor sikerult hajat mosnom rendesen, egyszer sem aludtam egyben negy orat vagy annal tobbet (es ezt is talan ketszer), meg soha ennyi nyal nem csorgott le a vallamon, es sose pisiltek le korabban (hogy, ize, egyebrol ne is beszeljunk), de nem is kezdett soha senki hangos kacagasba ezelott attol, hogy azt mondtam „brrrrrr”, es soha senki nem tartott meg ennyire szemmel.

Vajon Gordi hogy ertekelne ezt az idoszakot? Meg csak fel eves vagyok, de van 4 zsirafom, mar ketszer vagtak a hajambol, es a legovatosabb becslesek szerint is 4000 puszit kaptam a talpaimra (egyenkent), legalabb 200 alkalommal kellett mar vegighallgatnom a „Gabor Aron rezagyuja” cimu dalt es 2530 fenykep keszult rolam. Hajo es bicikli kivetelevel az osszes kozlekedesi eszkozt kiprobaltam mar, legkevesebb 400 orat toltottem a kendoben szuleimre kotve (es meg legalabb haromszor ennyit csak ugy a kezukben).

 

De nezzuk meg, hogy a kis nyoszorgo ujszulottunk mekkorat nott fel ev alatt.

Kulcsiny: A nagy fekete haj meg nagyobb lett, de egeszen kivilagosodott, szemek szurkeskekek, de vegleges szinukrol allando talalgatasok folynak. Koszmo volt, van es lesz. Fogak meg nem mutatkoznak, nem, duzzanatot sem latok, szerintem semmi jel.

Hangok: Klasszikus szotagismetelgetes meg nincs, de van olyan (vagyis olyasmi), hogy „heő”, „hjahó” meg „dagydzsöljönytyammmm”, persze nem tiszta magyar hangzokat ejtve, es legalabb ket ujjat kozben a szajba tomve. De tobbsegeben nevetgeles van sok, meg sikitas minden mennyisegben. Abbol van a vidaman rikoltozos, az ehes ideges, az unatkozom csinaljatok valamit, a faradt es a maradek csak úgy a hangomat probalgatom tipus is. Es felbukkant valami eroltetett kohoges fele is, meg persze a repertoarban szerepel a berreges kulonbozo hangmagassagokon.

Altalanos ismeretek”: Na, nem arra gondolok, hogy hogy kell kitolteni egy sarga csekket, hanem peldaul arra, hogy a terben mar egesz jol eligazodik, az ablak fele fordul, ha elmegy az utcan egy auto, a latoterebol kikerult targyat keresi a tekintetevel (egy darabig) es ha este a kisagyba fektetem es felhuzom a kis zenelo dobozt, abbahagyja a faradt nyekergest, elmosolyodik, keszsegesen az oldalara fordul es nyitogatja a szajat (ha nem vagyok eleg furge, a haloingem huzogatasaval is sietteti a dolgot).

Mozgas: Nagyon ugyesednek az ujjai, idonkent meg nezegeti oket, gyakorolja a kezmosas mozdulatot es egyenkent megprobalja megfogni a masik keze ujjait, ez eleg osszetett feladatnak tunik. De a csuklojat mar teljesen kontrollalja, forgatja a jatekokat ugyesen, es egyik kezebol a masikba teszi a targyakat, szeret bibelodni apro dolgokkal, amik kihivast jelentenek, úgy mint ruhacsipesz vagy muanyag kupak. Azzal azonban meg nem igazan boldogul, ha ket kulonbozo dolog van a kezeben, van hogy megprobalja osszutni oket, de fejbe csapja magat, ez azert mar egy targgyal nem tortenik meg. Ha viszont egy dolog van nala, azt ugyesen utogeti az asztal lapjahoz. A labfogdosas ujra nagy sztar, szinte el sem engedi oket, volt hogy mindket nagylabujjat egyszerre tomte a szajaba. Hason vidaman el van, szepen nyujtott karral kinyomja magat, vagy fejet a foldre teve a popsijat emelgeti, mult het ota pedig negykezlabra all! Szabalyosan, terdelve, nyujtott karral, es hintazik. A hasrol hatrafordulas az agyon rutinszeruen megy, lent a foldon szinte alig probalkozik, letezik, hogy kemeny neki es nem szereti? A hatrol hasra is sikerult parszor mar, de miota a masik iranyban rajott a trukkre, ezzel nem igen probalkozik. Elorehaladas nincs, illetve az agyon kepes elorerugdalni magat nagy nehezen, de egyelore jobban bevalik a sikitok es akkor anya/apa megoldja hozzaallas. A kezunkba kapaszkodva ulesbe huzza fel magat, de segitseg nelkul elegge imbolyog, ezt nem eroltetjuk, majd megtanulja. Altalanossagban eros, es egy igazi sajtkukac, rugkapal, fesziti a testet, van hogy alig tudom az olembe tenni, mert amint a laba leer, vagy rugja el magat, vagy tartja a testet es inkabb all (vagyis allna, ha hagynam).

Alvas: napkozben ket nagyobb szundi van (delelott es kesobb delutan), ezek egy-masfel orat tartanak, a ketto kozott pedig van negyed ora szunya a kendoben, amíg setalunk. Esti fekves kilenckor, ha jo ejszakank van akkor ebredes ket orankent, es 7-8 kozott van a vegleges ebreszto.

 

Boldog hatodik hofordulot Gordi!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Címkék: gordon hóforduló babamozgás

A bejegyzés trackback címe:

https://bartok-partay.blog.hu/api/trackback/id/tr102648043

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mindenlébe 2011.02.09. 21:42:03

Gratulálunk, nagyra nőj, aludj hosszabbakat :) már csak 17.5 év a nagykorúságig, hajrá!

Cicamam 2011.02.10. 08:29:36

Gratulálok, drága kicsi unokám!
Billentyűzetet így is ki kell cserélni, elázott :)

gesztenyecico 2011.02.10. 11:00:48

Kiegeszitest szeretnek tenni :) (Cicamammal valo ertekezes utan)
Nem igaz, hogy sose tartottak meg ennyire szemmel ezelott. De igen, mikor en voltam ilyen kicsi babszi akkor Cicamam es Cicapap pont igy szemmel tartottak, mint ahogy en is szemmel tartottam oket, meg most Malacka minket es mi Malackat... szoval az egesz az egy ilyen nagy generacios szemmel tartas :)
A bejegyzesben ezt inkabb szo szerint ertettem, hogy nem emlekszem hogy barki egyfolytaban engem nezett volna ennyire, akar mit csinalunk, meg ha jatszik is, mindig szemmel tart :) es persze ez nagyon jo.

Cicatesó · http://szeretemakutyam.freeblog.hu/ 2011.02.10. 13:09:41

És amikor én voltam baba, akkor én is szemmel tartottalak Téged, hihi. :)

gesztenyecico 2011.02.10. 23:08:25

@Cicatesó: Na, latom vegen kiderul, hogy mindenki mindenkit szemmel tart :D
süti beállítások módosítása