Bartók-Pártay Clan

A - már nem is olyan - frissen alakult Bartók-Pártay klán blogja.

Friss topikok

  • gesztenyecico: @mindenlébe: Hehe :) Ez edes, Emma szuper fej, imadom amiket mond :) (2011.10.21. 12:07) Kedvenc nadrag
  • mindenlébe: okos!!!! :) (2011.10.20. 23:12) Futes
  • mindenlébe: huha, dolgozo Anyuka lettel! Elvezd ki minden elonyet, es ne legyen lelkiismeretfurdalasod. A gyer... (2011.09.14. 21:44) Elso nap az irodaban
  • mindenlébe: heheee, ez isteni :):) (2011.08.26. 22:26) Pillanatok
  • mindenlébe: Boldog szülinapot Gordi!!! Mi is örülünk hogy vagy :) (2011.08.09. 21:52) Eltelt egy ev...

A kis sportolo

2011.03.28. 11:59 | gesztenyecico | 1 komment

Mikor egy gyerek megszuletik, termeszetesen mindenki talalgat, milyen lesz, hogy fog kinezni, mi lesz a kedvenc konyve, a rantott hust vagy a sajtos tesztat fogja jobban szeretni, mit fog sportolni... na, igen. Szerintem a magzatok legalabb 90%-a hallja amint az apja egy nagyobb mocorgas utan azt kialtja diadalittasan, "Odanezz mekkorat rugott, biztos jo focista lesz belole!". Micsoda sablonszoveg... :) A maradek 10% az csak azert nem ezt hallja, mert a foci valami mas sportra lecserelodik, esetunkben mire is? Hat persze hogy evezos lesz ez a gyerek, akarki meglassa! Milyen eros combok, es latszik hogy magas lesz, es lattad azt a mozdulatot? Mintha mar most ott lenne az evezo a kezeben... Szerintem is mutatkozik mar a gyerekben az erdeklodes kulonbozo sportagak irant, egyelore azonban teljesen masfele probalkozik.

Birkozas: Egy-ket hete kerult fel a listara, de ebben halad a legeredmenyesebben. Napi legalabb 5-6 merkozest vivunk, mindezt pelenkazas fedoneven, kicsit modositott szabalyokkal, mert en kezdek, rogton ketvallra fektetessel. Ezt rogton hangos tiltakozas koveti, en egy gyors mozdulattal kiszabaditom a ruhabol, es akkor jon a neheze. Le kell fognom mind a negy vegtagjat, ez altalaban nem sikerul, igy valami biztos kakis lesz aminek nem kellene. Rendszerint a regi-uj pelenka cserelesekor tor az ifjusag elore, villam mozdulattal negykezlab terem es a pucer popi megindul elore. Mivel negykezlabazo vagy hasonfekvo gyerekre nem tudok sikeresen pelenkat adni, kenytelen vagyok testi folenyemet bevetve magam javara forditani a kuzdelmet. Garantaltan leizzadok.

Karate: Ez teljesen uj vonal, es egyes mozdulatok tokeletesitesen faradozik Gordi. A legjobban egy specialis torokra mert csapas megy, a felallas a kovetkezo. Gyanutlan anyuka karjan hordozza gyermeket, osszesimulva, a gyermek boldogan hajtja fejet az anyja vallara... mikor egy apro zaj, modulat, vagy csak ugy, a kivancsisag arra sarkallja a gyermeket, hogy a masik iranyba nezzen, de iziben, igy vallbol megfordul es o is elore nez. A mozdulat gyositasa es biztositasa erdekeben a kezevel rasegit, azaz az adamcsutkamnak csapja a praclijat es onnan nyomja el magat. Nagyon preciz. Egyszer megfulladok.

Sulylokes: Bizonyos etelek a legalkalmasabbak a sportolasra, peldaul egy darab hal. Mereget, megmarkol, szajhoz emel, kotelezo fintor es elhajit. Itt meg van mit gyakorolni, bar a technika mar majdnem kiforrott, a rekordtavolsag meg mindig csak harminc centi. 

Falmaszas: A klasszikus, persze egyelore csak negykezlabbol allasba, de nagyvonaluan mondhatjuk azt, hogy egy nem egeszen 8 honaposan ez akkora melo mint egy nagynak a falmaszas. A terep valtozo, pontosabban barmi ami neki neki negykezlab allva vallmagassagban van: doboz, agy sarka, fiok, asvanyvizes palack, a zoknim szara, ha lehajolok a hajam...

A masodik fogaval felszerelkezve viszont mar kesz fegyvertara van, mint minden kisbaba o is atmegy most a ketrecharcos fazison :) de az megse igazi sport. Ja es termeszetesen valojaban mar most remek evezos, ez csak azert nem latszik, mert nincs ilyen pici meretben hajo :) 

Címkék: gordon babamozgás

A bejegyzés trackback címe:

https://bartok-partay.blog.hu/api/trackback/id/tr222778378

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása