Uzsonnara, vagy vacsora vegen szoktunk Gordinak kinalni egy darab babakekszet, bio alapanyagok, so, cukor, szinezek es adalekok nelkul... Konnyen szetmallanak, nem igazan morzsalodnak, szoval meg tud kuzdeni vele, es ugy tunik szereti. Jo otletnek tunt tehat valami itthon eloallithato valtozatot kiprobalni, a wholesomebabyfood.com-on talaltam is egy egyszerubbet, ezt, csak kicsit atdogoztam. Tojas es tejtermek mentes.
Hozzavalok:
- 1 csesze liszt
- 1 csesze teljes kiorlesu liszt
- fel banan
- fel alma
- 3 evokanal olivaolaj
- 1 kiskanal sutopor
- fahej, reszelt gyomber, vanilia (lehet meg szerecsendio es kardamom is benne)
A gyumolcsoket pep formajaban adtam hozza, az egeszbol pedig egy kellemes gyurma keletkezett, amibol kis korongokat es kisujjnyi hurkakat formaztam, majd fel orat sutottem 180 fokon. Ez lehet hogy kicsit hosszu ido volt, mert iszonyu kemenyek lettek, de egyet rogton sutes utan elmajszolt Gordi, egyertelmuen elvezettel. Ma reggelre viszont olyan kemenyek lettek, hogy csak nyalogatni meg szopogatni birta, de kitartasa eredmenyes volt, tiz perc utan kezdett szetolvadni a keksz. Lehet, hogy a "teething biscuit" elnevezest szo szerint kellett volna ertenem, es ez valojaban a babak duzzadt inyenek masszirozasara valo nem evesre? :) Izre azert egesz jo, a cukor sem hianyzik belole, bar Michelin csillagot ezzel senki nem fog szerezni...